www.kutyasegito.lapok.hu

Az oldal folyamatos fejlesztés alatt áll, egyre több menhely elérhetőségével.

Minden csatlakozni kívánó menhely az adatait

és segítségkérését

a kutyasegito@mail.datanet.hu email címre várjuk!

 

 

•  Lehetsz ideiglenes befogadó: amíg nem sikerül végleges gazdit találni, pár hétig vigyázhatsz egy kutyára és segíthetsz az állatvédőkkel együtt gazdát találni neki, akik oltottan, egészségesen adják át neked.

•  Ha időd, élettered, életmódod és elszántságod engedi, lehetsz ápolója és ideiglenes befogadója még beteg, de gyógyítható vagy sebesült kutyának.

•  A környezetedben ha kóbor kutyát látsz és teheted, digitális fényképezőgéppel fotózd le vagy ha nem, csak írd le hogy néz ki, hol szoktad látni és hirdesd meg az interneten illetve készíts róla plakátot és terjeszd a lakóhelyeden! (lásd: Linkgyűjtemény)

A Plakátkommandó így alakult például civil, segíteni akaró emberek jóvoltából. Nagyon szép példája az összefogásnak, ma már közel 60 ember segít az Illatos úti kutyák plakátjait kerületekre lebontva kihelyezni, ezzel is elősegítve azt, hogy gazda és kutya egymásra találjon! Csatlakozz te is!

• Kérj segítséget a helyi állatorvosoktól , hátha az ő nyilvántartása segítségével megtaláljátok a gazdit. Mindig nézd meg van-e a kutyán biléta, a nyakörvön kívül-belül telefonszám , a fülében vagy haskorcában lévő tetoválás alapján talán a tenyésztő meg tudja mondani kihez került a kutya (Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete http://www.meoe.net )

•  Ha bántalmazott, rosszul tartott, szenvedő kutyáról tudsz, kérj állatvédőktől, a helyi önkormányzat jegyzőjétől segítséget! (lásd: Linkgyűjtemény)

•  Kutyára vágyó ismerőseidnek ajánld a lehetőséget, hogy menhelyről, sintértelepről, az Illatos úti sintértelepről vegyenek magukhoz kutyát ! Két életet mentenek meg vele, a felszabaduló helyre az utcáról bekerülhet egy másik kutya!

•  A helyi önkormányzattól megtudhatod, hogy lakóhelyeden melyik gyepmesteri telepre viszik a kóbor kutyákat! Akár a helyi lapban, akár munkahelyeden, ismerőseid, szomszédjaid körében terjesztheted ezt az információt, sokan azt sem tudják, hol keressék elveszett kutyájukat! Lehet, hogy még időben haza tudják onnan vinni.

•  Ha felveszed a kapcsolatot az adott menhellyel és megtudod, mire van szükségük, köremailt indíthatsz ismerőseid között adományokat gyűjtve (FONTOS: email cím, telefonszám, a menhely elérhetősége, címe, az akció végső dátuma legyen feltüntetve! Sajnos sok rosszindulatú email kering, téged vegyenek komolyan, ezt pedig csak pontos adatokkal, aláírással, telefonszámokkal érheted el.)

•  Ha szívesen segítesz, szereted az állatokat és tenni akarsz értük, barátaiddal, családoddal, ismerőseiddel időnként látogassatok ki egy menhelyre, kutyázzatok, segítsetek! (Sétáltatás, takarítás, etetés, tisztogatás, csupán a simogatás hatalmas adomány nekik!, stb...) Fotózással segíthetitek az állatok nyilvántartását és a gazdihoz jutásukat is!

 

LÉGY TE IS EGY FONTOS, ÉLETMENTŐ MUNKA RÉSZESE!

Ha csak minden tizedik ember, csak két havonta és kéthavonta csak egyszer tenne valamit, bármit az állatokért (vagy öregekért, beteg gyerekekért, a vizek tisztaságáért, hajléktalanokért, akármiért!) már nem itt tartanánk...